Paikkatietoprosessien mallintaminen ja tehostaminen

Paikkatietoprosessien automatisointi ja tehostaminen

QGIS-jatkokurssi paikkatietoprosessien automatisointiin ja tehostamiseen

Opi käyttämään QGIS:n graafista käyttöliittymää paikkatietoprosessien mallintamiseen

Tässä QGIS:n jatkokurssissa tarkoituksena on opastaa sinut hyödyntämään QGIS:n geoprosessien mallintajaa (Graphical modeler). Koulutuksesta on hyötyä sinulle myös oppiaksesi ymmärtämään, mitä paikkatiedon työprosessien ketjuttamisella tarkoitetaan, ja mitä siitä on hyötyä. Näin opit tehostamaan työtapojasi ja -prosessejasi QGIS:lla. 

Huomaa, että kurssilla hyödynnetään QGIS:n uuden sukupolven 3.x-versiota ja siihen sisältyvää geoprosessien mallintajaa. 

Mitä geoprosessien mallinnus on ja mitä koulutuksessa opitaan?

Ketjuttamalla työvaiheita voit tehostaa paikkatietojen prosessointia tai analysointia yhdistämällä työvaiheita toisiinsa ja luomalla niistä omia työkaluja QGIS:iin. Näin usein toistuvat työtehtävät ja analyysit voidaan toteuttaa vain yhdellä klikkauksella tai voit jakaa malleja organisaatiosi sisällä tai vaikkapa asiakkaasi kanssa.

Koulutuksessa käydään läpi: 

  • Mihin geoprosessimalleja hyödynnetään?
  • Miten QGISn avulla käytetään geoprosessimalleja?
  • Miten rakennan geoprosessimalleja QGISn avulla?
  • Monivaiheisten mallien hyödyntäminen
  • Miten lukuisia aineistoja voi sarjaprosessoida samanaikaisesti?
  • Miten QGISn prosessihistoriikki-työkalua käytetään hyväksi?

Arviot koulutuksesta:

Hyvä kurssi tehostamaan QGIS:in käyttöä

Mukava ja suoraviivainen kurssi, joka avasi silmiä sen suhteen, että turhaa manuaalista työtä voidaan tosiaan vähentää helpostikin. Suosittelen tätä kaikille paikkatiedon parissa työskenteleville, mikäli aihe ei ole entuudestaan tuttu.

by Juha Härkönen

Hyvä kurssi tehostamaan QGIS:in käyttöä

Mukava ja suoraviivainen kurssi, joka avasi silmiä sen suhteen, että turhaa manuaalista työtä voidaan tosiaan vähentää helpostikin. Suosittelen tätä kaikille paikkatiedon parissa työskenteleville, mikäli aihe ei ole entuudestaan tuttu.

by Juha Härkönen
Santtu Pyykkönen
Santtu Pyykkönen
GIS Consultant

Kouluttajasta:

Hei kaikki! Olen Santtu ja toimin Gispo Oy:ssä paikkatiedon asiantuntijana. Olen innokas paikkatiedon yleiskuluttaja ja erityisosaamiseni keskittyy avoimen lähdekoodin paikkatietoteknologioiden käyttöön. Pidän kouluttamisesta, erilaisten oppimispolkujen edistämisestä ja yleensäkin, paikkatiedon ilosanoman levittämisestä.

Mitä koulutusmateriaaleja pakettiin kuuluu?

7 Videos
4 Quizzes
1 Survey
17 Multimedia
3 Texts
5 Disqus
5.0

Kouluttaja tukee läpi koulutuksen

Osana koulutusta saat myös tukea kouluttajalta ongelma- ja muissa tilanteissa, jossa kaipaat apua, neuvoja tai ideoita koulutusteeman tiimoilta. Koulutettava voi osallistua osana koulutusta myös keskusteluihin, joiden avulla voi myös kysyä ja oppia yhdessä kanssaopiskelijoiden kanssa.

Koulutuksen sisältö

Kouluttaudu kanssamme QGISn geoprosessien mallintajan käyttäjäksi miellyttävien videoiden, harjoituksien, quizzien ja muun materiaalin avulla. Pidämme huolta siitä, että sinusta tulee osaava QGISn käyttäjä. Pääset kerrankin opiskelemaan omaan tahtiin ja omalla tavallasi.

Ilmoittaudu mukaan nyt!